Monday, 12 October 2009

STUPID MOTHER WHO STEAL MAYA's PICTURE!!!



YA ALLAH!

PLEASE HELP ME OVERCOME THIS SITUATION!


SOME STUPID MOTHER WHO HAS STOLEN MAYA'S PICTURE JUST FOR THE SAKE OF WINNING A CONTEST! AND WIN!


PLEASE FRIENDS, PLEASE SPREAD THIS UNETHICAL ATTITUDE FOR THE TRUTH..

ITS MY DAUGHTER SHE IS CLAIMING!

YA ALLAH.. LINDUNGI LAH ANAK KU DARIPADA SEBARANG BAHAYA.

AMIN!


I'M VERY DISSAPOINTED AND SAD!

GO TO THIS SITE ..

http://nurrabecca.blogspot.com/

http://ryanraffael.blogspot.com/?zx=5479c719e4e5f84d








Thank you to Hany who informed this to me...

69 comments:

egain said...

halo..
been bloghopping and followed ur blog for awhile.
itula suma gambar personal yg kite ltk terpaksa watermark...but reading this is just plain sick. official compalint mmg payah sbb no regiestered copyright BUT everybody shld highlight kt blog tu and also repoert abuse

Zura said...

okay..this is really scary..what kind of sick person would do this just to win a contest?? God..something is not right with that person..please let our children be safe and protected. My prayer with you Zura and sweet little Maya. take care

Ayu said...

menakutkan betul.boleh pulak reka cerita.gambar mmg kena letak nama. bkn ke topi pocoyo tu zura yg buat??

hannie said...

this was what zurra has written:
http://jurra-sewcute.blogspot.com/2009/02/pocoyo-not-poyo.html
she just chop off the words below.
sick!
I've commented on both sites, see what will happened later. my site might kena hack later :p

Dania's mummy said...

Akak: saya silent reader akak.. eee... menakutkan la kak... tp saya rasa dia bukan curi gambar tu utk masuk contest tau, dia memang curi gambar tu dr awal, dan saya rasa dia sakit la kak... take care akak...

Trisya Aleesa Jamil said...

Juraa
Dun worry aku sukung ko... aku pun letak juga story mu ni dalam blo aku....

Trisya Aleesa Jamil said...

dan 1.. ko masih ada ramai kawan yg buli support ko... jangan ko lupa tu...
cheer up dear!!!

fisa said...

really scary...
dunno what to say...
seriously unethical..

melorr said...

Zurra,

OMG.... scary seyy. Kalo yer pon orderla topi tu ngn u..then amik pic with the real rabecca. Somewhat they do look alike. Yg tak tahan siap teringat anak ada gambo pakai topi pocoyo! hahaha! like Maya said.. mmg POYO. I left msg on the contest host. Hope she'll do the right thing.

Joan Clair said...

jurra, im supporting u. will feature this issue on my blog as well. jurra, i suggest u letak "no right click" code in ur html.

ada tutorial, jap i cari link

jaja said...

sabar ja la jurra, itu macam punya orang pun ada ka?.. tp nda sangka plak ek, abis dia balun semua gambar maya, siap buat blog lg tu.haiya!!!

irfan said...

smua gamba MAYA die cilok...
mmg sakit la org nie...

misa said...

OMG..!! mcm ini punya orang pun ada ker?? menakutkan pun iye juga..

Joan Clair said...

the no-right click html code: (go to this link)

http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex9/noright.htm

sLeEpy said...

harap smuanye selamat kakjurra

Pianina said...

biar betul pompuan tuh..sakit ke per? takut la plak..dont worry kak jurra..kami ada untuk membantu sekiranya perlu..pengajaran juga pada blogger yang lain2..

Ratnariz said...

astaga..buli2 dia mengaku gitu ...mau menang punya pasal...sick la that person..gila tul ni...scary lagik tu..

Deana E said...

i think that lady is 'sick'. do report so that she'll be banned!

Alviana said...

OMG! Teruknya that person... that's is soooo unbelievable scam. I understand ur sadness and disappointment. Just be strong k. jura. Hope blogspot will take action on this psyco!

lemongrass said...

Hi Zura,
I bloghopped fr Aleesa's blog. Sorry this happened to you. It is really scary what people will do to win a contest. I hope your family is always protected by Him.

Azie said...

jura,
dah logdge complaint tak ngan organizer ? mintak organizer contest ni batalkan penyertaan dia..

rkm said...

salam,

only got to know about that becca-lady and your blog from the news pasted all over Facebook.

reading through the limited entries on becca's blog, i think i can assume one conclusion: the becca-lady is sick. she may have lost a child somewhere and in a denial syndrom. this is like a fantasy for her, playing doll & house, to layan her pain of losing a real 'Nur Rabecca'. and dia terlajak jauh by putting up lies, nd luck was with her that she won what she was lying about. i'm TOTALLY against what she's doing, SANGAT salah. tapi she's maybe very very sick inside her head (like, gila meroyan?) but she doesn't realize/know it. Allahu a'lam.

by the way, Maya SAAAAAAAAANGAT cantik! she looks like she's set to be a major heartbreaker one day! our kisses and hugs to Maya!

take care, ya. and take it easy, you 22 weeks away, kan?

Mina said...

Salam kenal. I'm a silent reader kat your blog. Sgt2 simpati ngan you and Maya. Tadi saya masuk blog nur rabecca. I wanted to give her a piece of my mind tapi hubby saya kata orang tu agak nya sakit jiwa lapor aja kat polis. Really surprised dia berani buat begitu, coz rata semua bloggers celik IT and suka bloghopping. Byk2 bersabar and take care, hugs n kisses 4 Maya.

naiz said...

semoga Allah melindungimu. Apalah yang ada dalam fikiran si pencuri itu. ku masih tertanya2.

Kika Mohamad said...

contest cant cancel because stephanie already met her at mcd the curve for the prizes , steph said no wonder she refuses 2 give her num etc .. i think the best think is report because mane tau aite mak meroyan ni dtg cr ke ape

Cik Pepatung said...

isk...seram plak..!anak dia x cute bah tu itu la curik pic anak org..memalukan betul..!insyaALLAH Maya akan dijauhkan perkara yg x baik selamanya..

zss said...

Im your silent reader too! I think the person whoo cilop maya's pic is totally 'SAIKO', 'SICK', and 'MENTALLY ILL'!!

LIN ARIFF said...

ada juga manusia mcm ni...ishh bahyerr nak letak gamba anak kat blog pun takut arr

LyDia DeLia said...

huiishhh..mmg psyco babe!! very the scary!! jangan pasni anak i nye gamba pon die curik siap le..kalau curik sbb minat tak kisah lagi..tapi curik untuk menang contest..mmg tak dapat terima!

Farah said...

hai zurra...salam kenal!terkejut ai bila tahu pasal ni..ade gak org saiko mcm ni kat malaysia..perempuan islam lak tu..

take care ok!

btw,topi pocoyo tu sangat comel!

mid said...

salam kenal...

dah terjah blog tu dah. oh rasanya memang dia wujudkan blog tu semata-mata nak menang contest. and yes, rasanya dia memang sakit ah kot.

apa jenis manusia la minah nih...

hanako hana said...

salam...
sy memang mengikuti ur blog..
gila kot dia tuu..

Jasfyra said...

OMG....takut gila..1st time saya masuk blog u ni..rasanya org tu mmg gila la wat menda2 gini.izinkan saya spread this things kt blog..biar suma org tau psl dia

me n de alisha said...

memang menakutkan...sabar yer

Gille said...

Hi...
there are many sick people out there. Be very careful when you paste pictures in open blogs or FB. Org bole curi!! Kalau letak watermark pun still org boleh curi... lebih baik jangan letak tapi kalau nak letak.. because we want to share pictures with our friends yg kita kenal and also family members... PRIVATE kan the blog, so you know who reads your blog and yur pictures are probably safe.

mcellen said...

Jur...so scary...that lady is CRAZY..boleh report to police this Jur...dia boleh claim Maya tu anak dia...she's really a phyco!!! Sabar Jur..

HaNa NyoTa uHArA said...

scary laa.. banyak kan saba ek.. apapun your daughter memang cantik

Oyis said...

i'm sorry it had to happen to u. mmg sick la perbuatan org tu. it really scares the rest of us innocent blogging mothers like myself, ttg capability of org kalo dah nak buat jahat tu.

some might say dia meroyan etc. some say she might even want to take up your personality.

personally, i think maybe just some kid suka2 nak menang hadiah.. i believe she's not even a mother (yet / at all). first of all, what mommy would do this? i mean, klo ada anak, mesti la anak sendiri yg terrrpaling cantek di donia kan?.

btw, are any of the info tu true? like gigi 'becca' or maya 6 btg at 3 years old? nmpk cam dlm actual gmbr in ur pics like maya has more than just 6. but surely at 3 yrs old, maya would have to have some molar teeths coming out as well? even my daughter at 15 months dah ada 8 teeths, so, it further makes me believe that she is not a mummy herself.

but tht's just my guess. apa pon, it is still so very WRONG!


hang in there. we're with u.

Nadiah Sidek said...

salam singgah. saya ada terbaca psl ni dlm blog salah seorg kwn blogger. tak sangka benda2 gini pun blh berlaku. sabar ye..

Wan Anis Sorfina said...

weird mommy comes from weird planet ~ lets pray she'll learn her lesson ~

anak-ibu said...

ya Allah....mcm2 benda boleh jadi...seram ibu

My Rayyan said...

Salam

k.Jurra, cik kema amik gambo2 kat entry ni eks. nak war2kan kat blog bb rayyan.

Thanks

Hanz said...

Salam kenal..simpati pada apa yg berlaku to Maya & your family..please bersabar..ada hikmahnya..take care..

firahadifa said...

Hi ,

i heard bout ur story form one of the blog i follow . i rase 'dia' tu sakit jiwa .. mmg scary and sakit hati bila ade org buat cam tu kat anak kite.. hopefully that 'lady' bole mngaku salah n minta maaf .. if not sampai sudah hati x tenang with what happen

Sidratul Muntaha said...

salam
saya dh buat posting dlm blog saya.
serius..
ngeri betul!!
apepun..
bersabo yerk?!

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

salam
scary nyer...how come dia boleh claim your princess to anak dia....giler betul lerrr

honeylanz said...

takut n ngeri nye! mmg pas ni i pun nk wat watermark!
better u report kt mosti kut. if x silap

DiahRothman said...

Zura, KD baru sempat kesini walau dah baca 2 hari lalu. KD simpati ngan Zura sekeluarga. Sabar banyak2, dan banyak berdoa untuk kebaikan dan kesejahteraan semua... jaga diri yang tengah "mambawa" tu... jangan ikut hati....Zura sedang di duga.. KD dapat rasa kekecewaan dan perasaan Zura.... Sabar ye! Salam sayang untuk MAYA juga.

~farahsyeefa~ said...

salam kak zura...

saya dpt tau ni dari mbr bloglist saya...

takotnya saya dgn 'dia' ni...
apa yang dia imagin agaknya kan?
memg sesuatu sungguh!
harap akak sekeluarga dijauhkan dari yang bukan2 ye.....

Azira said...

eee... zura... geramnya aku dgn si gila tuu.. sanggup dia wat kat maya mcm tu.. marah betul aku niehh!! x malu betul ngaku anak org tu anak sendiri.. mudah2an ko n maya sentiasa dilindungi.. aku pun dh jd takut klu anak aku plak yg jd mangsa.. mintaklah dijauhkan..

sis_nita said...

salam ziarah..

terpanggil masuk blog ni.. datang dari blog nadia..

teruknyer laa..

isk.. camni pon aderr kan..

ntahpape..

saman jerr org camtu..

terdesak nak menang hadiah kot..

really frustrated bout these kind of matter..

be strong k..

shi3la said...

salam kenal and salam ziarah..

sayer masuk blog nie biler bacer one blog yang i follow..

tumpang simpati dgn aper yg menimpa Maya...

do the police report is better..kalo u diam jerk sok2 diyer buat lagik...jumper kat court..

my prayer with you and Maya..take care..!!

♥chentaMAYA™ said...

sabar yea!

anyss said...

Salam.
Dunia maya penuh dengan pelbagai manusia yang lebih "GILA" dari dunia realiti. Mereka lebih tak rasa malu untuk lakukan apa sahaja kerana anggap orang tak kenal, padahal semua tu boleh dikesan dan ada undang-undang yang melindunginya.

Saya sarankan kepada anda untuk;
i. watermark kan semua gambar yang diupload supaya tidak kena curi dan digunakan secara salah.

ii. laporkan kepada SKMM di http://aduan.skmm.gov.my/ agar hal ini boleh dipanjangkan kepada pihak berkuasa. Cuba tanya pihak SKMM kiranya hal-hal sebegini terangkum dalam akta komunikasi dan multimedia.

selain bersimpati dengan apa yang dah berlaku, puan perlu lakukan sesuatu untuk kes sebegini kerana masyarakat patutnya sedar tentang apa yang berlaku. Saya risau kalau2 dia sanggup lakukan lebih dahsyat dari itu lagi.

Selamat maju jaya.

Eryati said...

salam...sy ni pun silent reader akak...gila mungkin pempuan tu yg ngaku anak org anak dia...siap tukar nama lagi erk...dah terang2 gila kat situ kan dia ckp rabecca tak de ayah...ha...meroyan la pempuan ni...

Kak Long Mawar Merah said...

Salam...
Sungguh menyedihkan apa yang berlaku ini.
Memang ramai yang kurang peka akan kemungkinan berlakunya jenayah siber ini.
Semoga manusia yang bertindak sedemikian diberikan kesedaran akan kesilapan yang dilakukan.

* Maya memang sangat cute!

six_6pm said...

betol tu egain, sokong egain,

ada hikmah disebalik kejadian ini,
pada semua ibu2 diluar sana,
anggaplah ini suatu pengajaran,
nnti bubuh water mark ek..

Suka Bebel said...

baik segera buat laporan polis sebelum hal tak ingini berlaku. salam singgah singgah...:)

yatie said...

my advice is buat watermark.... biasalah ... org curi gambar

Aidi-Safuan said...

ish..kesiannya..sanggup orang buat camtuh semata-mata untuk menang contest?takde tindakan ke kat orang-orang camnih?menakutkan la...

CikguYiee said...

Sewel ke aper pompuan ni?macam2 la manusia zaman sekarang ni..

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

yes,really scary man.ui cant blieved dat we met a super psyco malay woman in tudung!bila tgk dia,mmg mcm mak org.1 thing i takut psl dis crazy woman,jgnla dia pakai ilmu utk tambat ati org!jangankan hadiah i stakat rm1000+,entah ape trick dia utk dptkan hadiah bjuta????

x-po said...

so trima lah sume ni sbg pengajaran k..internet is no have any privacy..org leh amik suka ati je..

Salt N Turmeric said...

Hi, came here fr Lyana's link on her fb. I haven't read the other blog yet but the title aje dah buat i tumpang sakit hati. Im going there to read and will come back ok?

nadia said...
This comment has been removed by the author.
Lin said...

That has happened to me before. Someone stole a pictures that I took and used as gambar perhiasan on their blog. Some blogger pointed it out to me in a comment on my blog. Now I watermark every single pictures I put on my blog!!

nadia said...

i'm apalled! it took me a while to actually link the two sites [the reason for deleting my earlier comment].

hope you've lodged a report at SKMM like it was suggested earlier. it was good that you have proof of the site when it was there.

take care.

Cest La Vi said...

hi, dis kinda thing pernah happen to me tp kat FB, some saiko setan guna my name sebijik2 create account segala, pastu dia tepek gambar pompuan cam gampang, then dia wat diri dia cam callgirl semata2 nak jatuhkan maruah i, mmg saiko org camni, sanggup wat mcm2,

p/s:i pinjam your post ni kat my blog n my FB juga ya, thx, take care..

~IZZAH~ said...

eiii sakit atinya baca ni.... ntah apa mengong org tu kan... sabar ye akak.. insyaAllah nothing bad will happen

Copyright Text