Monday, 5 January 2009

Patchwork handbag

This is the November project I did finally completed yesterday.. Quite an interesting technique I learnt from Epal. They call it Fireworks Patchwork handbag.. not sure why "fireworks", I guess the sparks pattern is like fireworks..

The beginning of "patchworking"...
TADA!! I made it!..

The Epal trainer Idah said my workmanship is very neat...
(whoaahhh!!!... kembang!!)



And I love the inside too!


And I finally used my bias tape maker... so very easy to use! Now I can make better bias for my smocking dresses..





6 comments:

Natrah Norlin said...

cantik beg...teringin gak nak belajar..tapi kene beli mesin epal dulu..

Jurra said...

Cantik kan? Saya pun suka semua projek yg ada.. Memang selama ni saya ingat susah sgt nak buat.. Tapi rupa2 senang aje.. Sebab dia ajar teknik & trick dia.. kalau sendiri buat.. memang alamat tak jadi tu.. Kalau org terror ok kot.. saya sendiri pun tak pernah belajar teknik yg dorang ajar tu.. Worth it!

jaja said...

memang cantik & kemas ko buat jurra. ni yg aku makin berapi2 mo try wat patchwork ni.try yg paling basic dulu,nti aku kc tinguk,malu ni...:">

Jurra said...

jaja..ko lagi terer design sendiri.. aku terpaksa bersifu juga ..Siok bah.. kalau suda minat tu kan...apa2 pun mo di buat.. tapi... hehehe.. betebiat..

jaja said...

jurra,mo tanya ni,hehe..malu :"> mana bah ko selalu beli tu sewing tools mcm bias tape maker, slash cutter, tailoring chalk n lain2 tu.ada d KK ka?suka la benda2 tu suma..

dinky's mom said...

beg patchwork saya pun belum siap lg....xde masa nak pegi epal sbb dah start mengajar.

Copyright Text