Wednesday, 16 July 2008

Updates on my flower girl dress

Made another 2 pairs last nite.. (: *yawn*
Yeaah.. tired too.. But still okay..
I did't sleep that late last nite.. only started at 10pm till 12 midnight.. Cannot bear it no more beyond that.. really time for bed & rest..

2 comments:

chicmom said...

kak jura...cantik nya dress ni..mcm mana u buat? boleh share? beli pattern ke?

Jurra said...

hai chicmom,sebenarnya baju ni takde pattern, saya cuma ikut baju contoh saiz badan budak tu, dan juga pengalaman saya "trial & error" menjahit baju.

Kemudian saya ukur & draft pattern dia kat kertas.. baru potong kain.

Maaflah saya takde pattern yg saya guna.. hanya ikut baju asal & rujuk buku2 sebagai panduan saya. Lagipun saya tak pernah mengambil kursus menjahit.

Saya memang banyak beli buku2 menjahit pakaian, tak semua mudah di fahami, kita kena buat ikut kesesuaian & pemahaman kita.. Janji baju tu muat & selesa di pakai.

Harap ini membantu.

Copyright Text